SST Labs
Facebook Instagram LinkedIn
Onze ons

Een innovatielab waar we technologische ontwikkelingen en klantbehoeften samenbrengen. Dé plek waar we klanten uitnodigen om hun ideeën tot leven te wekken. Om antwoord te geven op de complexe vraagstukken van vandaag en stil te staan bij de uitdagingen van morgen.

Onze visie

Van idee tot prototype in drie stappen

Wij zijn SST Labs uit Enschede, een initiatief van het Enschedese softwarebedrijf SST Software. Met een multidisciplinair team van engineers ontdekken en ontwikkelen we praktische oplossingen voor technische vraagstukken. Zie ons als een incubator voor innovatie. Wij geloven in de kracht van het laagdrempelig experimenteren met nieuwe technologieën om organisaties zo te helpen een sprong voorwaarts te maken.

SST Labs

Partner bij innovatie

Organisaties hebben vaak wel ideeën over bestaande knelpunten of mogelijkheden voor innovaties maar lopen hierbij vaak tegen drempels aan:

De praktijk heeft uitgewezen dat er vaak behoefte is aan een innovatie partner die zo is opgezet dat de genoemde drempels worden weggenomen. Een omgeving die op de hoogte is van de laatste (en opkomende) technologische mogelijkheden, die brede technische expertise heeft, out-of-the-box kan denken en de businesscase van de klant kan bewaken. Een partner die laagdrempelig en pragmatisch te werk gaat. Dat is SST Labs!


SST Labs is juist opgezet om alleen focus te hebben op technische innovaties. Daarom hebben we de benodigde expertise voor software, hardware, mechanica én design in huis. Zonder uitzondering kennisgebieden die noodzakelijk zijn bij het van de grond krijgen van technische innovaties.

Onze visie

Technologie heeft de toekomst en biedt bedrijven veel kansen om te groeien. Maar alleen als je weet wat je écht nodig hebt, kom je verder. Daarom hebben we SST Labs opgericht.


SST Labs is een innovatielab waar we technologische ontwikkelingen en klantbehoeften samenbrengen. Dé plek waar we klanten uitnodigen om hun ideeën tot leven te wekken. We geloven namelijk dat innovatie ontstaat wanneer je open staat voor nieuwe perspectieven en durft te experimenteren. Daarom stimuleren en faciliteren we binnen Labs een omgeving waar technologie, creativiteit en ondernemerschap centraal staan.

De vraagstukken van onze klanten zijn onze inspiratiebron. We luisteren naar hun verhalen en begrijpen hun uitdagingen. We ontdekken technologische mogelijkheden en ontwikkelen toepasbare technologie. Of het nu gaat om het oplossen van knelpunten in bestaande processen, zoals het automatiseren van een ingewikkelde handeling met een slimme machine of robot, inzicht realiseren in de informatiestroom in een fabriek of het ontwikkelen van een compleet nieuw product. Met prototypes toetsen we ideeën in de praktijk en verkennen we samen wat werkt en wat niet. Zo brengen we ideeën tot leven en experimenteren we vandaag, voor de toekomst.


SST Labs. Prototype your future.

SST Software

SST Software

SST Labs is een initiatief vanuit het Enschedese softwarebedrijf SST Software, ooit zelf opgericht als spin-off van de Universiteit Twente. Labs is opgezet vanuit de visie dat veel ondernemingen behoefte hebben aan een technische partner die flexibel en laagdrempelig innovaties helpt ontwikkelen. Het blijkt dat er vaak geen zicht is op de stappen om vanuit een innovatief idee daadwerkelijk tot een werkend prototype te komen. Labs springt hierop in.


De achterwacht van SST Software, een ISO 27001 gecertificeerd softwarebedrijf met de daarin aanwezige expertise en ervaring draagt bij aan de mogelijkheden en kwaliteitsborging van SST Labs. Van de vroege fase van een nieuw idee of product tot het stabiliseren van de bedrijfsvoering. SST groeit met jouw organisatie mee.

SST Software