SST Labs
Facebook Instagram LinkedIn
Persberichten

Hier vind je alle persberichten die geuit zijn vanuit SST Labs. Maak kennis met de onderneming en ontdek het verhaal achter ons innovatielab. We voorzien je graag van alle informatie die je nodig hebt voor je artikel of programma.

Naar berichten

SST Software uit Enschede lanceert innovatielab

Enschede – Het Enschedese softwarebedrijf SST Software heeft per 1 mei 2023 haar spin-off SST Labs gelanceerd. Een innovatielab gericht op het ondersteunen van organisaties in de eerste vroege fase van innovatie. Binnen SST Labs ontwikkelt een multidisciplinair team op het snijvlak van software, hardware, mechanica én design.

De urgentie voor ondernemers om te blijven innoveren is duidelijk. Veel ondernemers hebben goede ideeën, maar de haalbaarheid ervan is vaak onzeker. In een innovatiefase is het belangrijk om te weten wat er zowel technisch als financieel mogelijk is. Ook het beheersen van onzekerheden is een belangrijk thema. Eigenaar Rick Koenders van SST Software ziet dat veel ondernemingen zoekende zijn naar de benodigde kennis en expertise.

Tegelijkertijd groeit bij SST Software de vraag naar schaalbare software oplossingen vanuit organisaties die willen professionaliseren. Hierdoor werd het steeds lastiger om ook organisaties te helpen in de eerste vroege fase van innovatie. Die fase vraagt namelijk om een specifieke aanpak. Een aanpak gericht op laagdrempelig experimenteren, vanuit nieuwe perspectieven. Om invulling te kunnen geven aan deze behoefte in de markt, lanceert SST Software een innovatielab.

Innovatielab

“De manier waarop je van een idee tot een werkend product komt is essentieel voor succes. Dat vraagt om een andere mindset. Daarom hebben we SST Labs opgericht. Dé plek waar we technologie, creativiteit en ondernemerschap samenbrengen.”

“Innovatiemogelijkheden verkennen, valideren en, waar kansrijk, tot een werkend prototype brengen. Dat is de doelstelling van ons innovatielab. Met SST Labs geven we ondernemers toegang tot een ontwikkelpartner waarmee, op een snelle en pragmatische manier, innovatie kan plaatsvinden.”

Experts op het gebied van software, hardware, mechanica en design

Jurre Kuijper gaat de kar trekken bij SST Labs. In zijn rol als innovation & prototyping specialist neemt hij ruim zeven jaar aan ondernemerservaring mee op het gebied van productontwikkeling en innovatie. Naast Jurre staat er een multidisciplinair team van engineers binnen software, hardware, mechanica én design klaar. “Hiermee hebben wij alle benodigde ervaring en expertise in huis. Daarnaast omarmen we, waar nodig, de frisse kennis en het out-of-the-box denken van hoogopgeleide studenten. Met de ervaren achterwacht van SST Software met o.a. haar ISO27001 certificering, borgen we de kwaliteit - ook bij de ontwikkeling ná de prototype-fase. Ons motto? Prototype your future.”

www.sst-labs.nl


Voor de redactie:

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Rick Koenders via: rick@sst.nl of 06 836 512 93. Of met Jurre Kuijpers via: jurre@sst.nl of 06 346 063 67 Een afbeelding om bij het persbericht te kunnen plaatsen is te downloaden middels de volgende link: https://we.tl/t-vsELHTD7zS